Jozee Blogt

  • Kunst
  • Taal
  • Voeding
  • Kinderen
  • Interieur
  • Schoonheid
  • Psyche
  • Actualiteit
Je bent hier: Home / Voeding / Recept snelle home-made pizza

Recept snelle home-made pizza

23 februari 2017 Door José Reageer

Als mijn (klein)kinderen bij mij eten dan maak ik regelmatig een home-made pizza voor ze.

De ingrediënten voor een basis pizza heb ik altijd in huis: een pakje mix voor pizzadeeg (koop ik bij Ecoplaza van het merk Demeter), een blik tomatenblokjes, verse of gedroogde oregano, knoflookteentjes, geraspte kaas en olijfolie.

De basis pizza is eigenlijk al super lekker, dus veel meer is er niet voor nodig!

Pizza uitbreiden

Maar wil je de basis pizza toch nog uitbreiden denk dan aan mozzarella, plakjes tomaat, ui, ham, salami, olijven, tonijn uit blik, gerookte zalm….kijk in de (koel)kast wat je kunt gebruiken.

Glazen schaal

Ik maak de pizza’s in glazen ovenschalen, maar een grote bakplaat kan ook.

In een glazen schaal is geen bakpapier of olie nodig, maar op een bakplaat wel.

Met hulp van de kids

Kinderen vinden het heel leuk om te helpen bij het maken van deze basis pizza. Zo wordt het een gezellige boel in de keuken, want hoe tof is het om je eigen mini pizza te mogen maken. Succes verzekerd!

Tip! Zelf de saus maken van mooie trostomaten is natuurlijk nog lekkerder en gezonder dan met tomatenblokjes uit een blik!

Het recept verse pizzasaus staat onderaan het recept van de basis pizza.

 

Recept snelle basis pizza

Voor 4 personen

Gemakkelijk en vegetarisch

 

Dit heb je nodig:

 1 zakje kant en klare mix pizzadeeg (Demeter)

2 eetlepels olijfolie

250 ml water

1 blik tomatenblokjes

1 knoflookteentje geperst

1 zakje geraspte oude kaas

1 eetlepel verse oregano of snufje gedroogde oregano

(Keltisch)zeezout

Zwarte peper uit de molen

Basilicumblaadjes (optioneel)

Bakpapier (optioneel)

Ovenschalen of bakplaat

 Zo maak je het:

Zet de oven op 225 graden.

Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing met de olijfolie en het water.

Rol het deeg uit met een deegroller tot heel dun (of eventueel handmatig) en leg het deeg in de schalen of op de bakplaat. Zorg aan de zijkanten voor een heel klein opstaand randje.

Doe de tomatenblokjes, oregano en (geperst) knoflookteentje in een mengbeker en maak met de staafmixer een saus. Maak op smaak met zout en peper.

Verdeel ongeveer de helft van de saus* over het deeg, zo dat overal op het deeg een klein laagje saus ligt. Verdeel de geraspte kaas over de saus. Bak de pizza 25 minuten in de oven knapperig.

Serveer met blaadjes basilicum.

 

* Wat overblijft bewaar je in een opbergdoosje in de vriezer voor een volgende pizza.

 

EXTRA: supersnelle verse tomatensaus:

Dit heb je nodig:

10 mooie rijpe trostomaten of pomodori in stukken

1/2 ui in stukken

1 teentje knoflook geperst

2 bleekselderijstengels in reepjes

½ kleine winterwortel in stukken

1/2 eetlepel verse oregano of snufje gedroogde oregano

50 ml. sterke groentebouillon

(Keltisch)zeezout

Zwarte peper uit de molen

Scheut olijfolie

Zo maak je het:

Fruit de ui en knoflook kort op laag vuur. Voeg de bleekselderij en wortel toe, bak even mee. Doe de tomaten en oregano erbij en laat zacht worden. Schenk de bouillon erbij en maak op smaak met zout en peper. Doe het geheel in een schaal en maak met de staafmixer een saus.

Nog teveel vocht? Laat de saus enige tijd zachtjes inkoken.

 

 

 

 

Categorie: Voeding

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Leuk dat je mijn blog bezoekt, ik hoop dat je er iets in vindt dat je aanspreekt.

Mijn interesse is heel breed en divers. Dat beheerst mijn leven en daarom voel ik me vaak als een kameleon.
Alles wat innovatief en modern is heeft mijn belangstelling. Nieuwe ervaringen opdoen vind ik leuk. Ik houd van mooi, stijlvol, harmonie, in balans en sfeervol.

Schrijven van artikelen en interviews voor een krant is ruim twintig jaar een van mijn werkzaamheden geweest, evenals fotograferen. Zestien jaar lang heb ik een galerie in moderne kunst gehad en ik heb enkele jaren gewerkt in het onderwijs. Al heel wat jaren werk ik als zelfstandig onderneemster en op dit moment vooral op het gebied van voeding en beauty.

Concepten bedenken en creativiteit op allerlei gebied is voor mij belangrijk.
Daarnaast heb ik enkele boeken geschreven over afslanken en op gewicht blijven, gedichten voor kinderen en gedichten voor volwassenen.

Mijn interesses en hobby’s vind je terug in de blogs die ik schrijf.

Voor het gemak zijn ze gerubriceerd onder de knoppen:
Kunst: Cultuur, muziek
Taal: Boeken, poëzie , schrijven
Voeding: Gezond eten, recepten, koken
Kinderen: Opvoeden, weetjes
Interieur: Styling, design
Schoonheid: Mode, uiterlijke verzorging, bewegen
Psyche: Psychologie en spiritualiteit
Mening: Kritische blik, opvallend

Ik wens je veel leesplezier!

José

Recente berichten

  • Kerstgedachten
  • Vote for Love op 15 maart
  • Recept snelle home-made pizza
  • Cholesterol zonder medicijnen verlaagd!
  • Tentoonstelling Marilyn Monroe

© 2021 Powered by Indrukmakers BV